Artiklar  
       

 

 

Bilder
foto: Mikael Sundberg(c)
 www.msun.se

Jag heter Mikael Sundberg och är född döv, brinner för fotografering. Jag har tidigare fotat landslaget med publiken och det var en härlig atmosfär. Nu saknar jag verkligen publiken. Publiken påverkar mer än man tror. Inte bara spelare utan även fotografer som jag. Man får mer motivation och energi av publiken.


Det var kul att se blixtmål i början och sen blev det inga fler mål. Jag hade önskat mig fler mål och mer intensiv match.
Normalt sett brukar man få vara nära spelare och vara med på presskonferens. Eftersom det är corona nu så hålls avstånd och det är strikt med regler.


Så den här gången fick inte fotografer vara nära spelare på planen och bara de fåtal största medier som fick vara med på presskonferens efteråt. Alla fotografer måste bära munskydd. Det har aldrig hänt tidigare i historien så det här är en del att dokumentera. Det är inte bekvämt att fota med munskydd speciellt inte när man bär glasögon så blir det imma. Jag fick lösa det med kirurgtejp "tejp som är bra på huden" ovanför munskydd för att förhindra imma.


Dessutom brukar man kunna välja plats och förflytta sig runt på planen men nu under corona-tiden så fick vi bestämda platser i förväg om var vi får sitta och fota. Jag fick plats bakom Sveriges målvakt nära hörnet under båda halvlekarna.
Covid-19 blir en del av historien i framtiden, som även påverkar statistiken och bilder utan publik. Nu när vi är inne i pandemin så dokumenterar vi det för framtida generationer. Låt oss hoppas att tiden blir kort. Hoppas på fullt med publik till hösten eller nästa år.


Jag fick tipset att kontakta SFS från Annika Grälls som är aktiv inom SvFF och EFD om SFS Bolletinen.
Kolla gärna in Mikaels hemsida www.msun.se
Allt gott / Mick

 

Zlatan värmer upp före matchen

 

Janne Andersson ger sina order till spelarna
Ken Sema i en luftduell
Karl-Johan Johnsson  tar på sig bilndeln som lagkapten
 
Marcus Berg
 
Emil Kraft i en duell