Artiklar

2019-08-15
 

Presskonferens inför första EM-kvalmatch mot Lettland 3 sep
bilder

 
 
 
Peter Gerhardsson presenterade truppen inför den första EM-kval matchen i Lettland. Målet är EM i England 2021. Först gav han en summering av sommarens VM-turnering. En av orsakerna till att vi lyckades så bra var att Sverige hade en bra organisation. Laget hade ett bra medicinskt team som jobbade hårt för spelarna. I truppen ingick även 2 st kockar, sa han. Nu är fullt fokus på det kommande EM-kvalet och 0 % av planeringen inför nästa års OS. Truppen består av 23 spelare. Nilla Fischer finns inte med i truppen denna gång, men han räknar med att hon ska vara med senare i höst. Truppen består av 3 nya spelare jämfört med dom som spelade VM. Laget samlas på Gotland den 26 augusti för träning på Gutevallen i Visby. Ingen match före EM-kvalet börjar.
 
Efter Peter Gerhardssons genomgång presenterade Ulf Kristiansson U23-truppen inför dom kommande 3 matcherna. U23-damerna reser till engelska Loughborough. Där spelar laget en 4-nationsturnering tillsammans med England, Norge och USA.
 
Damlandslagets matcher i höst:
   3 sep Lettland - Sverige
   4 okt Ungern - Sverige
   8 okt Sverige - Slovakien

Bilder
foto: Jan Ternhag(c)

Peter Gerhardsson presenterar EM-truppen på 23 spelare
 
Många kameror riktades mot förbundskaptenen
Efteråt fick media även ställa frågor direkt till Peter
Här är EM-truppen inför matchen mot Lettland.
U23-förbundskaptenen Ulf Kristiansson presenterade truppen inför kommande matcher, England borta 28 aug, Norge borta 30 aug och USA hemma 2 sep.