Artiklar

2018-05-16
 
       
 

Janne Andersson presenterade VM-truppen på Foresta, 2018-05-15

 

Foresta
 
Officiella VM-låten
Gyllene Tider med Linnea Henriksson – Bäst när det gäller
 

Vi träffades i god tid ute på Foresta på Lidingö och avnjöt först en lättare måltid i solen ute på verandan. Efter hand samlades journalister och förbundsfolk. När vi sen lämnade bordet och gick till Milles-salen där pressträffen skulle hållas tog det en stund innan alla kameror och sladdar på på plats. Dörrarna öppnades kl 17:40. Det var rätt mörkt i salen, men så ska det säkert vara när det är direktsändning i TV. Jag tog en plats rätt långt fram i salen för att kunna ta bra bilder. Det var inte så mycket press-folk som fyllde salen, kanske beroende på att det var tv-sändning. Innan sändningen kom en sminkös fram och pudrade näsan på alla som stod på scenen. Sen var det dags att börja tv-sändningen. Anna Brolin var den som stod på scenen och bollade med frågorna till experterna. Det blev inga sensationer i den 23 man stora truppen. Presentationen gick rätt fort.

När direktsändningen var slut släpptes pressen fram med sina frågor. Först skulle dock tygväggen med alla sponsorers namn komma på plats. Första frågan kom från någon som satt framför oss. Han presenterade sig som komma från SR radioprogrammet ’Konflikt’ och frågade ’Varför VM-truppen inte är lika mångkulturell som förr om åren’. Janne Andersson gav ett bra svar när han sa att han inte tar hänsyn till var spelarnas föräldrar är födda när han tar ut laget. Eftersom truppen var den förväntade sinade frågorna och det var dags för enskilda intervjuer längst ner i salen.

Innan sändningen utlovades 3 st Skype-intervjuer med 3 olika spelare. Vi fick se och höra Robin Olsson och John Guidetti som intervjuades via Skype. När vi efteråt pratade med landslagets nya presschef Staffan Stjernholm fick vi veta att tidsprogrammet försköts. Victor Lindelöf var uppkopplad via sin pc i Manchester, men den intervjun hanns inte med.

Tyvärr fick vi inte höra så mycket av den nya officiella VM-låten ”Gyllene Tider med Linnea Henriksson – Bäst när det gäller”, men den går att höra på denna sida.

Jan Ternhag
 

 
VM-truppen
 
Presentationen av dom 23 spelarna
 

Bilder
text & foto Jan Ternhag(c)
Klicka på bilden för att se en förstoring

Landslagets pressansvarige Staffan Stjernholm
Olof Lundh, Anna Brolin, Alexander Axén och Håkan Sjöstrand
Anna Brolin och Janne Andersson
Janne Andersson presenterar truppen
På första raden sitter några från Fotbollförbundet
John Guidetti intervjuades via Skype
SFS delegation på presskonferensen Jan Ternhag, Anders Eklund, Anders Pettersson och Bengt Ekstedt
Daniel Nannskog intervjuar Janne Andersson
En blick när journalisterna fick chansen att ställa sina fråga