Artiklar  

 

Hasse Tvilling och Karl-Erik 'Pedde' Jonsson på styrelsemötet, 2017-09-07

 

  På dagens styrelsemöte som hölls på restaurang Jakthornet deltog 2 spelare som var aktiva unde den säsong som kommande bilaga till Bolletinen och som kommer att skickas ut till alla medlemmar. Båda spelade i Djurgården IF.

***

Hans Lennart Tvilling, född Andersson 15 juli 1928 i Bromma församling i Stockholm[1], är en svensk fotbollsspelare och ishockeyspelare. Han blev världsmästare i ishockey 1953 och OS-bronsmedaljör 1952. Han spelade sammanlagt fyra landskamper i fotboll och 87 i ishockey. Stor grabb nr 44 i ishockey.
Hans Andersson, bytte senare efternamn till Tvilling, spelade för Djurgårdens IF. Han är tvillingbror till Stig Tvilling.

 - Olympiska spel 1956, Cortina, Italien, Fjärde plats
 -
Världsmästerskap 1955, Köln, Västtyskland, Femte plats
 -
Världsmästerskap 1954, Stockholm, Sverige, Bronsmedalj
 -
Världsmästerskap 1953, Zürich, Schweiz, Guldmedalj
 - Olympiska spel, Oslo, Norge, 1952 Bronsmedalj
 -
Världsmästerskap 1951, Paris, Frankrike Silvermedalj
 -
SM-guld i ishockey 1950, 1954, 1955, 1958.
/Wikipedia

 
Bilder
foto Jan Ternhag,
klicka på bilen för att se en större bild
Djurgårdare är vi allihopa, sittande Karl-Erik 'Pedde' Jonsson och Hasse Tvilling, stående Mats Lundholm och Mats Jansson
  Karl-Erik 'Pedde' Jonsson och Hasse Tvilling var båda med och spelade för Djurgården. Här får dom båda dom första exemplaren av Bolletinens specialnummer om Allsvenskan 1949-1950', där dom förekommer i text och bild.  Utgåvan (60 sidor A4) kommer att skickas ut i slutet av september till 1500 SFS-medlemmar i samband med utskicket av SFS-Bolletinen nr 3 och kommer att nå fram i början på oktober Här tillsammans med Tommy Wahlsten och Tomas Glanell.
Karl-Erik 'Pedde' Jonsson visar upp en bild från matchen Djurgården - IFK Norrköping som han spelade 11 april 1950. Bilden finns med i specialnumret ´Allsvenskan 1949-1950'. Klicka på bilden för att se en förstoring.
Alfabilder Karl-Erik 'Pedde' Jonsson och Hasse Andersson (numera Tvilling) samt omslaget av kommande specialnummer.
Styrelsen sammanträder. Fr v Anders Pettersson (sekr), Bengt Ekstedt (medlemsansvarig), ordf. TW, Mikael Häggström (ny i styrelsen), Tomas Glanell (ny i styrelsen och medredaktör för SFS-Bolletinen samt Classe Bengtsson (hedersordf).
Fr v kassören Sven Norman,  gästerna och Pedde Jonsson och Hasse Tvilling, Anders Eklund, Owe Fröberg (v ordf)