Artiklar  
       
 

Premiär för Allsvenska museet!

 

 

Den 15 maj öppnade det digital museet där SFS har
hjälpt till på ett litet hörn

Klicka

Hej vänner!
 
Den 3 augusti 1924 spelades Allsvenskans allra första match genom tiderna. I år är det 90 år sedan den legendariska avsparken och det firas genom ett stort jubileum. Först ut bland jubileumsaktiviteterna är lanseringen av Sveriges första digitala fotbollsmuseum, Allsvenska museet, som idag öppnar för allmänheten.
 
Allsvenska museet är Sveriges första digitala fotbollsmuseum och en storslagen hyllning till vår rika fotbollshistoria. Objekten i museet har donerats av klubbarna som spelar, eller har spelat, i Allsvenskan sedan 1924. I museet kan man ta del av bilder på bland annat av gamla matchprogram, pokaler, medaljer, matchtröjor, biljetter, lagfoton, arenor, historiska matcher, SM-guldfiranden, lokala läktarprofiler, souvenirer och mycket mer. Samlingen av objekt är unik och har inte tidigare visats i något sammanhang. 
 
Nu öppnas museet även upp för allmänheten, som från och med idag kan beskåda de donerade objekten och själva bidra med sina egna fotbollsminnen.
 
För att läsa mer om Allsvenskans 90-års jubileum och kampanjen som vi kommer att ha under året så kan ni också besöka denns sida!
 
Allt gott! Med Vänlig Hälsning/Kind regards
 
Åsa Friberg
Ansvarig för Information och nya Medier 
Föreningen Svensk Elitfotboll/Swedish Fotball League